Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
Over ons

Onze samenwerkingspartners

We vinden het belangrijk om direct in contact te zijn met de wereld om ons heen. Het Amadeus werkt daarom intensief samen met instellingen van de Cultuurcampus, winkeliersverenigingen en ondernemers.

Bibliotheek en kunstuitleen

Via een loopbrug is de openbare bibliotheek Vleuterweide direct bereikbaar vanuit het Amadeus. Vijf ochtenden per week dient de bibliotheek als mediatheek voor medewerkers en leerlingen, die een gratis bibliotheekpas krijgen. Met deze pas kun je bij alle bibliotheken in de provincie Utrecht boeken en andere materialen lenen.

Onderdeel van de bibliotheek is ook de kunstuitleen. Medewerkers van de kunstuitleen leveren een actieve bijdrage door bijvoorbeeld de projecten met beeldende kunst te ondersteunen

p1011026.jpg

Cultuur19

Cultuur19 maakt zich sinds 2004 sterk voor een prikkelend kunst- en cultuuraanbod in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Van het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden tot De Maakplaats en Duik in het Zand: Cultuur19 is actief op locatie in de wijk en brengt cultuur dichtbij de bewoners.

Abrona

Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt ondersteuning bij wonen, werken, logeren en dagopvang en verstrekt thuishulp. Op de cultuurcampus biedt Abrona dagbesteding aan tachtig cliënten. Deze dagbesteding varieert van belevingsgerichte tot arbeidsmatige activiteiten. De samenwerking met het Amadeus Lyceum verloopt heel natuurlijk en vanzelfsprekend.

Cliënten van Abrona werken in de catering bij het Amadeus Lyceum. De kantine van de 'Keukenbrigade' is in januari 2018 bekroond tot 'Gezonde Schoolkantine' door het Voedingscentrum.
Beleid kantine 2017

Niels, expert muziek

"Het Amadeus in twee woorden: kleurrijk en betrokken."

Niels
foto-niels.jpg

Winkeliersvereniging Vleuterweide

De winkeliersvereniging, het Amadeus Lyceum, de gemeente, politie, brandweer en andere betrokkenen hebben in januari 2013 gezamenlijk het keurmerk ‘Veilig Ondernemen’ ondertekend. Op basis van de afspraken van dit keurmerk wordt intensief samengewerkt aan een veilig en schoon Vleuterweide Centrum.