Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

De “Amadeus cultuur”

We hopen dat leerlingen onze school verlaten met veel meer dan alleen een diploma. Daarom zijn creativiteit, zelfsturing, nieuwsgierigheid en dialoog & respect voor elkaar heel belangrijk in onze “Amadeus cultuur”.

Klaar voor de wereld

We willen leerlingen in hun tijd op het Amadeus meer meegeven dan kennis. Een actieve, nieuwsgierige én zelfstandige houding bijvoorbeeld. Maar ook oog voor anderen en de wereld om zich heen én een goed idee van wie ze zijn en wat ze kunnen. De juiste bagage om de wereld te gaan ontdekken dus.

De “Amadeus cultuur” in het kort:

• * Zelfstandig en zelfsturend leren werken, met de juiste begeleiding
  • * Aandacht en respect voor elkaar en voor de wereld om ons heen
  • * Alle ruimte voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling
  • * Uitdagend onderwijs dat de nieuwsgierigheid prikkelt
thumbnail-grid-1.jpg

Zelfsturing en persoonlijke ontwikkeling

Op het Amadeus geven we leerlingen graag de regie over hun eigen ontwikkeling en leerproces. Zelfsturing noemen we dat. Ze leren zelfstandig werken, worden verantwoordelijk voor hun eigen planning en leren de gevolgen inschatten van de keuzes die ze maken. Ze krijgen bovendien alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen: om te ontdekken wie ze zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Respect en dialoog

Daarbij krijgen ze intensieve begeleiding, die past bij de leerling, maar ook binnen het onderwijsschema van de school. Niet alleen van de mentor en experts (docenten), maar ook van anderen. Op het Amadeus werken we namelijk allemaal samen. We helpen elkaar, gaan de dialoog aan en luisteren naar elkaar, op een respectvolle manier.

Nieuwsgierigheid

Om creatief en zelfsturend te kunnen werken, heb je als leerling een gezonde dosis nieuwsgierigheid nodig. Niet alleen naar wie je zelf bent en kunt, maar ook naar wat anderen beweegt en hoe hun wereld eruitziet. Het Amadeus wil bij leerlingen de wens aanwakkeren om verder te kijken. Om het onbekende te onderzoeken en in gesprek te gaan met elkaar, bekenden en vreemden. Dat doen we met prikkelend onderwijs, met opdrachten en gastdocenten uit ‘het echte leven’.

p1230089.jpg

Linda decaan

"Je kunt tegenwoordig zoveel worden dat ik maar gewoon blijf wie ik ben."

Linda
foto-linda.png

Creativiteit

Het Amadeus Lyceum is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat we veel bezig zijn met kunst, cultuur en media in ons curriculum. Dit helpt leerlingen om zich te uiten, creatiever te denken en om meer te leren over de wereld, zichzelf en anderen. In de verschillende leerjaren zijn er talloze (buitenschoolse) activiteiten en cursussen die leerlingen uitdagen, binnen hun eigen interesses en talenten.

text-image-2.png
mid-page-header-2.jpg