Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Eerste toetsweek

Hallo! Ik ben Claudia en ga voor jullie een blog schrijven.

Ik zit in de brugklas, dus voor mij was het de eerste keer. Ik vond het wel leuk. Eigenlijk was ik helemaal niet zenuwachtig, want ik had heel goed geleerd. En ik wist dat we vroeg uit zouden zijn, of laat zouden beginnen.
In de toetsweek hadden we niet alleen toetsen, maar ook een sportdag en proeflessen Spaans en Duits. Het was jammer dat we dat allemaal op 1 dag hadden. Eerst sportdag, of eigenlijk sportochtend, want het was tot elf uur, en daarna Spaans en Duits. We waren dus best laat uit. Gelukkig werd dat gedurende de week ruimschoots gecompenseerd; De eerste dag waren we gelijk al om 9.45 uit! Dat voelde min of meer als een vrije dag, maar dan zonder uitslapen.

De andere dagen waren vergelijkbaar, dus veel vrije tijd. Normaal gesproken zou ik dan huiswerk gaan maken, maar wanneer je alleen maar toetsen hebt, kan je alleen maar leren. Als gezegd had ik dat in de weken daarvoor al gedaan, dus na een half uurtje de leerdoelen nog even doornemen was ik wel weer klaar. En wat doe je dan met de rest van de tijd? Bankhangen natuurlijk, en denken ‘goh, zo’n toetsweek is zo gek nog niet!’

De toetsen zelf gingen wel goed. Ik kwam wel vaak tijd te kort. Vooral voor mens en maatschappij, toen had ik echt nog wel 20 minuten nodig. Ondanks dat er weinig tijd was, waren de vragen goed te doen. De stof die ik had geleerd kon ik goed toepassen en dat maakt het natuurlijk al weer een stuk makkelijker. Alleen de inzicht vragen gingen niet zo goed, maar daar kon je ook niet zo veel voor leren. Alleen heel veel oefenen. Hetzelfde geldt voor het schrijven van stukjes. Ik vind het erg leuk om te doen en hoop er steeds een beetje beter in te worden.

Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vinden! Als je nog tips hebt, laat het gerust weten!

Groetjes,
Claudia

Open Dag

Hai! Daar ben ik weer!

Deze keer schrijf ik over de open dag zoals je al in de titel kon zien. Ook ík ging helpen. Toen ik het bericht op Magister zag dacht ik gelijk: ‘Ja, dat doen we!.’ En huppakee, voor ik het wist was ik aangemeld.
Ik wilde niet alleen meedoen voor het T-shirt, maar ook omdat het me gewoon leuk leek om te zien hoe leerlingen naar hun volgende school aan het zoeken zijn, net zoals ik een jaar geleden. Ik zat in domein 2 om te helpen met magister en mentoraat. Ik zag dat allemaal mensen uit andere klassen samen waren gekomen, terwijl er van mijn klas niemand bij zat. Geen probleem, want naderhand liepen er steeds meer mensen binnen, en was ik de hele tijd bezig. Ik liet de mensen zien hoe magister werkt, en wat je er allemaal mee kan. Aan de andere kant van het domein konden de mensen dan een spel doen, waarbij je moest kiezen wat een mentor wel en niet doet. Ik zag op een gegeven moment ‘Je helpen zoeken naar je oplader als je die kwijt bent.` voorbij komen en iedereen zette die bij: ‘zelf doen`. Nou, lekker dan. En je veters moet je dus ook zelf strikken.

Als ik weer iemand uitleg had gegeven had ik na afloop een droge keel, en wat doe je dan? Inderdaad, drinken. Dat hielp. Alleen omdat het zoveel mensen waren, dronk ik veel, en moest ik heel veel naar de WC. En dat is naar.

Maar voor de rest vond ik het leuk, en heb ik veel bekenden gezien. Hopelijk zie ik hen volgend jaar terug als ze in de brugklas zitten.

Groetjes,
Claudia